HTML

Dózsakerti Közösségi Ház

A Dózsakerti Közösségi Házban megtartott programokról, eseményeiről számolunk be, közöljük a Dózsakerti Hírmondóban megjelent fontosabb cikkeket, fotókat, plusz a háttéranyagokat. Ezenkívül néhány városi hír, helytörténet is szerepel az írásaink között.

Friss topikok

Naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

Az én Dózsakertem - gyerekszemmel

2012.04.30. 23:54 vastamás

A Tájak, Emberek, Környezet Egyesület tavaly szeptember óta üzemelteti a Dózsakerti Közösségi Házat: első lépésként olyan programokat hirdetett meg, amelyek révén a közösségi tér nyitottabbá vált, új programokal gazdagodott. A Tatabányai Cvil Naphoz és a Dózsakerti Családi Naphoz kapcsolódóan kezdődött meg 2011. szeptember 24-én az új időszámítás a Házban Az én Dózsakertem című gyerekrajz-kiállítással.

A kiállítás megnyitóján Turza Károly helyi képviselő méltatta az üzemeltetést vállaló TEKE terveit, majd Schmidt Csaba polgármester kifejtette: az önkormányzat jól döntött akkor, amikor a közösségi házak működtetésére pályázatot írt ki. Így hármas célt sikerült elérniük: a leendő üzemeltető – Dózsakertben a Tájak, Emberek, Környezet Egyesület – számára lehetőséget teremtettek, hogy a tevékenységüknek, érdeklődésüknek megfelelő programokat kínáljanak a térség lakóinak; az önkormányzat is könnyebb, hiszen a közösségi ház fenntartása megoszlik az üzemeltető és a tulajdonos önkormányzat között, de jól jár a városrész, tágabb értelemben a város közönsége is.

A Váci- és a Dózsa-iskola diákjainak rajzaiból készült pályamunkákat, Kenézné Benyeczkó Ilona igazgatónő (fenti képünkön balra) értékelte. Kiemelte: sikeresen megvalósult az a törekvés, hogy saját nézőpontjukból mutassák be iskolájukat vagy szűkebb lakóhelyük, Dózsakert sajátosságait. Hozzátette: bár most rövid volt a  határidő, szép munkák születtek. Kiemelte a tíz legjobb rajzot: Csík Éva, Hangyási Dóra, Seres Flóra, Vagyóczky Máté, Bánfalvi Krisztina, Tóth-Kovács Miriam, Gyurkó Gerda, Karvalus Lilla, Vida Viktória, Szűcs Angelika és Suhajda Angéla munkáját, amelyeket Póta Zoltánnéval együtt értékeltek.

A pályázatra csaknem félszáz munka érkezett be: valamennyien kaptak kis ajándékot. A kiállítást október végéig tekinthetik meg az érdeklődők. Képeinken, fent: Kenézné Benyeczkó Ilona (balra) értékeli a műveket; Gyurkó Gerda (4.d) és Seres Flóra (6. o) alkotása.

Szólj hozzá!

Címkék: kiállítás dózsakert

A bejegyzés trackback címe:

https://tatabanya-dozsakert.blog.hu/api/trackback/id/tr104481511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása