HTML

Dózsakerti Közösségi Ház

A Dózsakerti Közösségi Házban megtartott programokról, eseményeiről számolunk be, közöljük a Dózsakerti Hírmondóban megjelent fontosabb cikkeket, fotókat, plusz a háttéranyagokat. Ezenkívül néhány városi hír, helytörténet is szerepel az írásaink között.

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Pillanatképek a tábori életből

2013.04.26. 12:44 vastamás

 

JELENKEZÉSI LAP

további info

A tábori életre nem a kemény munka a jellemző, hanem a pihenés, szórakozás, kikapcsolódás, élménygyűjtés. Ugyanakkor komoly szellemi tevékenység is kötődhet az itt eltöltött néhány naphoz, mint ez történt például a múlt évben: a srácok jártak ugyanis a többek között a Szabadtéri Bányászati Múzeumban, ahol a tárlatvezetők segítéségével bepillanthattunk a hajdani bányászok életébe, mindennapjaiba, láthattuk, hol és milyen eszközökkel dolgoztak, ilyen lakásokban laktak. S ha ez az "ismerkedés" nem is jár akkora "erőfeszítéssel", mint mondjuk egy matek felmérő, azért megmozgatja az agytekervényeinket. És az idén sem lesz ez másképp.

kamp19.jpg

Persze kicsit talán másképp lesz. Most másféle témákat is találtunk, amelyek felkelthetik a gyerekek érdeklődését. Ugyan ki ne lenne kíváncsi arra, miként életek, portyáztak, vadásztak eleink, hogyan gyújtottak tüzet a sátruknál, hogyan írták le élményeiket, miben hittek, milyen meséket mondogattak nemzedékről nemzedékre, milyen dalokat énekeltek. Most a "gyakorlatban" is láthatják azt, amit eddig csak a tankönyvek lapjain. Mindezt játékos, látványos formában, "interaktív" módon.

De hogy ne csak a fejünk "tornázzon", megmozgatjuk a lábakat is. Kirándulni megyünk a Mátyás-kútra, a Gorba-tetőre. Ha nem is lóháton megyünk, lóerőkben nem lesz hiány, de szükség lesz kemény lábmunkára is. 

Jut persze majd idő lazításra is, önfeledt szórakozásra a csocsóasztalnál vagy az udvaron, ahol kis házibajnokságokon mérhetik össze erejüket az ifjak. A sportcsarnokban kipróbálhatják azokat az edzőtermi eszközöket, amelyekkel a tatabányai sportolók készülnek fel a nagy versenyekre. 

A "zenés napokon" nemcsak a hangszerekkel, hanem a legfontosabb alapismeretekkel is megismerkedünk. Aztán megtanulunk "életet lehelni" a különböző holt anyagokba: gyárthatunk kis állatokat, virágokat, játékokat, díszeket gyurmából, papírból, rongyból, amit aztán haza is  vihetnek a gyerkőcök. 

kamp17.jpg

kamp13.jpg

tt_mikeszul4.jpg

Szólj hozzá!

Címkék: ajándék tábor kézműveskedés

A bejegyzés trackback címe:

https://tatabanya-dozsakert.blog.hu/api/trackback/id/tr465243346

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása